Cursuri squash

DE CE SQUASH?

Vă așteptăm să descoperiți un sport nou, distractiv și foarte eficient în a dezvolta toate abilitățile necesare pentru un sportiv complet.

Nu căutăm doar sportivi de performanță. Căutăm persoane care caută acel sport care să le stârnească pasiunea pentru antrenamente, pentru întreceri și participări la concursuri naționale. Căutăm persoane care vor să învețe un sport sub coordonarea unor antrenori, ca să învețe corect de la început.

CÂND SE ORGANIZEAZĂ?

Cursurile de inițiere la grupă se organizează în fiecare marti si joi de la ora 16:00, timp de 1 ora.

Clubul nostru dorește să atragă cât mai mulți copii la squash pentru a forma o generație nouă de jucători care să ne reprezinte la competițiile naționale și internaționale.

UNDE?

Toate activitățile se vor desfășura în incinta bazei Helios Sport Club, de pe Iosif Bulbuca nr. 21, Timișoara.

CE IMPLICĂ PARTICIPAREA?

Abonamentul lunar costa 250 de lei pentru 8 sedinte.

Nu vor fi nevoiți să își cumpere echipament specific squashului. Clubul le va oferi rachetele și mingile pentru antrenament, ei având datoria să vină echipați pentru sport de interior cu încălțăminte curată.

CE FACEM LA CURSURILE DE SQUASH?

Parte din activitățile pe care participanții le vor avea în cadrul sesiunilor:

 • pregătire fizică pentru creșterea rezistenței la efortul aerob și anaerob
 • educație sportivă pentru formarea sportivă – învățăm să ne încălzim corpul pentru efort fizic și să facem răcirea lui la finalul orei – prin stretching și cool down.
 • exerciții și jocuri pentru dezvoltarea motricității și coordonării ochi-mână atât de necesare pentru sporturile cu racheta
 • antrenamente în grup cu instructorul sportiv (separarea grupelor se va face în functie de vârstă și/sau nivelul valoric)
 • meciuri amicale între jucători

CUM MĂ ÎNSCRIU?

Simplu, printr-un formular de înscriere.

  DESPRE ORGANIZATORI

  Antrenorii academiei sunt licențiați la nivel mondial și european, participând la cursuri de perfecționare ESF și WSF începând din 2016.

  Clubul Sportiv Helios Timisoara este unul dintre cele mai vechi cluburi implicate în squash din România. A ocupat locul 3 la Campionatul Național pe Echipe în 2021, are 5 jucători în top 10 național masculin și 2 jucătoare în top 10 național feminin. De-a lungul timpului, mai mulți jucători au fost componenți ai loturilor naționale care au făcut deplasări la Campionate Europene și Balcaniade.

  Din punct de vedere al evenimentelor, clubul organizează anual Cupa României, unul dintre cele mai importante evenimente de squash din țară. Pe plan local, organizează săptămânal evenimente sociale pentru membrii clubului (Squashu’ de Marți Seara) și lunar etape locale pentru a puncta în clasamentul local.