Scoala de vara 2024

Școala de vară squashTM.ro 2024 este un program pentru persoanele care au împlinit 6 ani și locuiesc în Timișoara.

Mai jos vă descriem cum am gândit ediția din acest an, care începe la 1 iulie 2024 și se termină în 30 August 2024.

DE CE SQUASH?

Vă așteptăm să descoperiți un sport nou, distractiv și foarte eficient în a dezvolta toate abilitățile necesare pentru un sportiv complet. Participanții vor avea program aproape zilnic cu instructori de squash și preparator fizic care îi vor iniția în tainele sportului.

Nu căutăm doar sportivi de performanță. Căutăm persoane care caută acel sport care să le stârnească pasiunea pentru antrenamente, pentru întreceri și participări la concursuri naționale. Căutăm persoane care vor să învețe un sport sub coordonarea unor antrenori, ca să învețe corect de la început.

CÂND SE ORGANIZEAZĂ?

Școala de vară este un proiect care se va derula pe parcusul lunilor de vară (iulie și august), 4 zile pe săptămână. Clubul nostru dorește să atragă cât mai mulți copii și adulți la squash pentru a forma o generație nouă de jucători care să ne reprezinte la competițiile naționale și internaționale.

Programul va fi de dimineață, începând de la ora 9:00 cu înviorarea și pregătirea fizică, după care intrăm pe terenul de squash și ne distrăm până în jurul orei 11:00

În fiecare vineri, copii vor avea antrenament la Arena Aqua Sport, unde vor face pregătire fizică de la 09:00 la 10:00 și vor face curs/antrenament de înot de la 10:00 la 11:00.

UNDE?

Toate activitățile de luni până joi se vor desfășura în incinta bazei Helios Sport Club, de pe Iosif Bulbuca nr. 21, Timișoara, iar vineri antrenamentul se va desfășura la Arena Aqua Sport, pe Dorobanților 92A.

CE IMPLICĂ PARTICIPAREA?

Costul lunar pentru participare este 1000 de lei sau 300 de lei pentru fiecare săptămână. Participanții nu vor fi nevoiți să își cumpere echipament specific squashului. Clubul le va oferi rachetele și mingile pentru școala de vară, ei având datoria să vină echipați pentru sport de interior cu încălțăminte curată și costum de înot pentru antrenamentul de vineri.

CE FACEM LA ȘCOALA DE VARĂ?

Parte din activitățile pe care participanții le vor avea în cadrul sesiunilor zilnice:

  • pregătire fizică zilnică pentru creșterea rezistenței la efortul aerob și anaerob (60 de minute)
  • exerciții și jocuri pentru dezvoltarea motricității și coordonării ochi-mână atât de necesare pentru sporturile cu racheta
  • antrenamente în grup cu instructorul sportiv (separarea grupelor se va face în functie de vârstă și/sau nivelul valoric)
  • meciuri amicale între jucători
  • apa și gustări în pauzele de hidratare/repaos.
  • curs/antrenament de înot

 

CUM MĂ ÎNSCRIU?

Simplu, printr-un email de înscriere. După ce vom centraliza toate înscrierile și vom forma grupele, te vom contacta să ne cunoaștem.

Ne ajută să ne trimiți numele, vârsta partipantului și datele de contact la daniel@squashTM.ro

DESPRE ORGANIZATORI

Daniel Sima este antrenor WSF Level 2 cu peste 10 ani experiență în antrenorat, fost vice-președinte și secretar al Federației Române de Squash, în prezent membru al Comisiei Tehnice al Federației Europene de Squash.

Alexandru Sas este instructor de squash, absolvent al FEFS, fizioterapeut și expertul nostru în materie de pregătire fizică.

Cateva poze de la antrenamente de squash: