Arena Squash League #1 – primul concurs mare al anului

DCIM100GOPROGOPR0820.Prima ediție a Arena Squash League, concurs lunar organizat de SQUASH SPORT ARENA ieri, 10 ianuarie 2015, s-a bucurat de un real succes. Cei 37 de jucători înscriși au făcut ca acest turneu să fie unul dintre cele mai mari concursuri locale organizate vreodată în România, depășind chiar unele turnee naționale. Totodată, cele 9 fete ce au participat la categoria Ladies au făcut ca acest turneu să stabileasca o noua bornă ca număr de jucătoare ce au participat la vreun turneu local, in ultimul an.

F1Categoria Ladies a fost câștigată de Doris WAARI, aflată la prima participare la un concurs de squash. Doris este o fostă jucătoare de tenis ce a început să practice squash-ul doar de o lună.

2FÎn finală ea a învins-o pe Anca ȘTEFANCU (favorita nr. 1) cu scorul de 2-1, după un meci foarte disputat, în care Anca a început debordant, câștigand primul set cu 11-2. Doris însă a avut o revenire fulminantă, adjudecându-și următoarele 2 seturi. Finala mică a fost adjudecată de Oana STÎNGĂ (favorita nr. 2), care a învins-o pe Denisa MARINESCU cu scorul de 2-0.

BCategoria B, destinata începătorilor, a fost cea mai echilibrată, majoritatea meciurilor încheindu-se în setul decisiv. Această categorie a strâns 11 jucători, ce au fost repartizați în 2 grupe de joc. Finala mare i-a adus față în față pe Răzvan SĂRACIN și Andrei COSTA. Dacă Răzvan era obișnuit cu concursurile de squash, Andrei a fost supriza categoriei B, el aflându-se (la fel ca și Doris) la primul turneu de asemenea anvergură. Experiența lui Răzvan și-a spus cuvântul, el câștigând finala cu 2-0. Finala mică a fost câștigată de Dragoș BĂCANU, care l-a învins pe Lucian CORDUNEANU, cu același scor 2-0.

ACategoria A (categoria „greilor”) , a reunit cei mai buni 17 jucători din Timisoara. Surpriza acestei categorii a fost Lucian PRODAN, care, după ce a fost retrogradat de 2 ori la concursurile săptamânale, a reușit să se claseze pe locul 5, devansând jucatori mai bine cotați, precum Marius CREȚU sau Carel BRUSEKER. În finala mare, după cum mulți se așteptau, s-au întâlnit Marcel RĂSĂDEAN și Mircea DRAGOȘ. A fost un meci foarte frumos, în care mai toată lumea și-a pus speranțele în Mircea. Scorul era 1-1, iar în setul 3 Mircea a avut minge de set, însă Marcel (dupa cum deja ne-a obișnuit) a revenit și a câștigat meciul cu scorul de 3-1.

Finala mica a fost și cel mai disputat meci al competiției. Daniel SIMA și Alin VLAD s-au luptat până în al 5-lea set, unde experiența lui Dani și-a spus cuvântul, el câștigând cu scorul de 3-2.

Următoarea ediție a Arena Squash League va avea loc în luna Februarie și sperăm ca și atunci să doborâm noi recorduri.

4 comments

 1. Luci , las-o mai usor cu recordurile. Poate tu nu stii dar in luna aprilie a anului 2013 Squash Club Timisoara impreuna cu Mewi Romania a organizat”Timisoara Squash Cup Mewi”avand atat competitie feminina cat si masculina ( e adevarat ca s-au tinut in week-end-uri diferite ) care au reunit la feminin 11 fete iar la masculin 32 de participanti ( asta fiind limita maxima de inscriere la baieti ) . Deci : 11+ 32 = 43 .
  Nu mi-o lua , te rog , in nume de rau , este ” just for the records ”
  Cu prietenie
  Sandu Benga

 2. Aveti dreptate domnu Sandu. Aici am vrut sa subliniez doar faptul ca a fost concurs de o zi, fara sponsori, si ca s-au stabilit aceste „recorduri”. La baieti, oricum am precizat „unul din cele mai mari” iar la fete am adaugat „din ultimul an”. Chiar stiam de acel concurs (recunosc ca nu mai stiam numarul de fete).
  Cu respect,
  Luci

 3. Important este sa avem competitii si sa atragem oamenii spre acest sport. Sunt prea putine sali de Squash in Timisoara pentru a vorbi de concurenta si orgolii. Cred ca numarul de 40 de jucatori pentru o zi de competitie poate sa fie batut doar de un club cu mai mult de trei terenuri. E timpul sa strangem randurile si sa promovam SQUASH-UL.
  Toate cele bune.
  Nicu

Join the Conversation

Adresa ta de email nu va fi publicată.